Maasdam
Sportlaan 1A
3299 XG Maasdam
T 078-6764488

Nieuw-Tonge
Langeweg 76
3244 BH Nieuwe-Tonge
T 0187-651540
sthmachines
Snel zoeken
Snel zoeken

John Deere Bedrijfsschool

John Deere is de meest vooruitstrevende en de grootste onafhankelijke fabrikant van landbouwmachines ter wereld. Er zijn fabrieken voor trekkers, maaidorsers, zelfrijdende veldhakselaars, motoren, veldspuiten en GPS-besturingssystemen in o.a. de VS, Duitsland, Frankrijk en Nederland. John Deere is al meer dan 50 jaar vertegenwoordigd in heel Nederland. Steeds meer (inter)nationale bedrijven in de mobiele- en landbouwtechniek kiezen voor een eigen ‘bedrijfsschool’ voor de opleiding van jonge medewerkers. Deze ontwikkeling is het antwoord op de combinatie van razendsnelle technische ontwikkelingen, tekort aan nieuwe aanwas en vergrijzing.

Aan de slag met onze trekkers & landbouwmachines!
Als Monteur Mobiele Werktuigen werk je in kleine, middelgrote en grote John Deere dealerbedrijven. Je richt je op onderhoud, reparatie en modificatie van machines, materieel en installaties. Je gebruikt hiervoor de modernste diagnose- en testapparatuur en via internet heb je rechtstreeks contact met de John Deere- fabrieken. Verder is servicegerichtheid en klantencontact belangrijk in onze organisatie.

Hoe ziet de opleiding eruit?
Tijdens de opleiding ontwikkel je vaardigheden om allerlei (beroeps)problemen goed en creatief op te lossen. Je oefent dit in verschillende praktijksituaties. Tijdens de opleiding ben je aan het werk bij een John Deere Dealer. Een aantal weken per jaar kom je naar de praktijklocatie waar door professionele John Deere trainers de trainingen verzorgd worden die horen bij de opleiding.

Praktijktrainingen
Elke training heeft duidelijke leerdoelen met volop ruimte om je eigen vragen/problemen van de werkvloer te bespreken. De trainingen zijn zo ingedeeld dat de inhoud aansluit bij je taken op de werkvloer.

Toelatingseisen en opleidingsniveaus
Na een eerste kennismakingsgesprek bij Stehouwer, volgt een intake met advies bij PTC+ in Ede. Op basis van je vooropleiding kun je een BBL opleiding op niveau 2, 3 & 4 via de John Deere Dealer Bedrijfsschool volgen. Om in het eerste jaar van de niveau 2 opleiding te starten, heb je een VMBO-diploma nodig in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs naar HAVO 4 of VWO 4 is ook geldig. Er zijn instroommogelijkheden op de hogere niveaus. Tijdens de intakedag word je getoetst op je technische ontwikkelkansen passend bij jouw vooropleiding (niveau). Dit gebeurt met een praktijkopdracht en een digitale toets.

Vervolgopleidingen
Na je opleiding tot Monteur Mobiele Werktuigen (niveau 2) kun je verder met niveau 3 opleiding tot Allround Monteur Mobiele Werktuigen. Daarna kun je doorstromen naar niveau 4 opleiding tot Technicus Landbouwmechanisatie.

Opleidingsmogelijkheden

Tijdens de opleiding ontwikkel je vaardigheden om (beroeps) problemen goed en creatief op te lossen. Je oefent dit in verschillende praktijksituaties. Naast de praktische trainingen maken ook de de onderdelen als talen, rekenen en jouw persoonlijke ontwikkeling deel uit van de opleiding. Naast acht weken training bij het expertisecentrum Mobiele Techniek van PTC+ heb je een arbeidsovereenkomst bij jouw bedrijf waardoor je een betaalde baan hebt. Professionele John Deere-trainers geven de trainingen volgens het concept ‘Learning by doing’, het geleerde kan in de praktijk direct toegepast worden.

UIT WELKE OPLEIDING KAN JE KIEZEN?

Monteur mobiele werktuigen (BBL niveau 2, duur 1,5 tot 2 jaar)

 • Om in het eerste jaar van deze opleiding te starten, heb je een vmbo-diploma (bb, kb, gl of tl) of een overgangsbewijs naar HAVO 4 of VWO 4.
 • Na je studie kun je als Monteur Mobiele Werktuigen aan de slag of doorstromen naar de niveau 3 opleiding
 • Allround Monteur Mobiele Werktuigen.
 • Allround monteur mobiele werktuigen (BBL niveau 3, duur 1,5 tot 2 jaar)
 • Om te starten in deze BBL opleiding niveau 3 heb je een afgeronde MBO opleiding niveau 2 tot Monteur Mobiele Werktuigen nodig. Een vergelijkbaar MBO diploma op niveau 2 of 3 volstaat ook.
 • Daarnaast heb je minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring nodig in de landbouwmechanisatie.
 • Na je studie kun je als Allround Monteur Mobiele Werktuigen aan de slag of verder met de niveau 4 opleiding

Technicus Landbouwmechanisatie.
Technicus landbouwmechanisatie (diagnosetechnicus BBL niveau 4, duur 2 jaar)

 • Om te starten in deze BBL opleiding niveau 4 heb je een afgeronde MBO opleiding niveau 3 tot Allround Monteur Mobiele Werktuigen nodig. Een vergelijkbaar MBO diploma op niveau 3 of 4 volstaat ook. Daarnaast heb je minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring nodig in de landbouwmechanisatie.
 • Na je studie kun je als Technicus Landbouwmechanisatie aan de slag of doorstromen naar een HBO-opleiding

Mail ons hierover Deel met anderen
Nieuw bij STH
Recent nieuws
 • 8 november 2018 om 19:59

  BESTEL John Deere olie online, bij STHPARTS! 20% John Deere motorolieactie, geldig t/m morgen (vrijdag 9 nov'18) https://goo.gl/uU4No4 — Products shown: John Deere motorolie.

  7 november 2018 om 22:55

  GRIMME ASA-LIFT, ook bij STEHOUWER | STHMACHINES

  7 november 2018 om 17:49

  Verkocht, Lemken Premium Juwel occasion ploeg: goo.gl/3vAKvz

 • 5 november 2018 om 17:20

  een foto zegt meer dan 1000 woorden https://goo.gl/LuqSpo

  3 november 2018 om 22:49

  Afgelopen nacht heeft er helaas een diefstal te Numansdorp plaatsgevonden waarbij GPS-apparatuur van een tractor is meegenomen.

  23 oktober 2018 om 12:25

  John Deere Premium occasion: https://goo.gl/4L3pTK Contact John Den Engelsman

 • 19 oktober 2018 om 17:58

  Mooie, nieuwe ontwikkelingen bij John Deere Goed weekend!! https://youtu.be/YjkCFVoacQ8

  17 oktober 2018 om 14:36

  Nieuwe WG 900 websorteerder van GRIMME Landmaschinenfabrik https://goo.gl/8gAVvu

  11 oktober 2018 om 22:56

  https://youtu.be/s8ClOsw-L6E

 • 21 september 2018 om 18:23

  Weer een machtige Mechatec BV Box Handling Systems voor GRIMME Landmaschinenfabrik combinatie opgestart!

  21 september 2018 om 08:13

  Miedema 3-assige HST-230 Premium occasion bij Beco Vianen dealer STHMACHINES | STEHOUWER https://goo.gl/v4ZXUf

  18 september 2018 om 09:47

  Ingeruild, GRIMME Landmaschinenfabrik Premium occasion!! https://goo.gl/a8tfy3

 • 13 september 2018 om 11:33

  Zelf spitten?? Zojuist ingeruild: https://goo.gl/AuF4qh

  12 september 2018 om 17:47

  Spike's voor John Deere Tango robotmaaiers bestel je bij: https://goo.gl/AzDZoB