Maasdam
Sportlaan 1A
3299 XG Maasdam
T 078-6764488

Nieuw-Tonge
Langeweg 76
3244 BH Nieuwe-Tonge
T 0187-651540
sthmachines
Snel zoeken
Snel zoeken

JCB Bedrijfsschool

JCB is een van de grootste machine fabrikanten ter wereld. JCB zit in de TOP-3 qua machine aantallen wereldwijd. JCB is uniek, omdat zij machines maakt, specifiek voor de bouw- en landbouwsector. Dit zijn 2 aparte productielijen/stromen. Bovendien is JCB uniek, vanwege het feit dat het een 100% familiebedrijf is, de grootste machinefabrikant in particulier bezit. JCB machines en het bedrijf JCB zijn zeer innovatief en vooruitstrevend.

JCB is niet beursgenoteerd, goed, snel, flexibel en betrokken bij haar klanten. Er zijn in totaal 22 fabrieken wereldwijd, voor shovels, kranen, verreikers, aggregaten, heftruck’s, mini-shovels, walsen, graaf/laad-combinaties, etc. etc. Fabrieken staan er in o.a. de Engeland, Brazilië, India, China, VS, en Duitsland. JCB is in 1945 opgericht. Steeds meer (inter)nationale bedrijven in de bouw, mobiele- en landbouwtechniek kiezen voor een eigen ‘bedrijfsschool’ voor de opleiding van jonge medewerkers. Deze ontwikkeling is het antwoord op de combinatie van razend snelle technische ontwikkelingen, tekort aan nieuwe aanwas en vergrijzing.

Aan de slag met onze knikladers/shovels/kranen & landbouwmachines!

Als Monteur Mobiele Werktuigen werk je in kleine, middelgrote en grote JCB dealerbedrijven. Je richt je op onderhoud, reparatie en modificatie van machines, materieel en installaties. Je gebruikt hiervoor de modernste diagnose- en testapparatuur en via internet heb je rechtstreeks contact met de JCB- fabrieken. Verder is servicegerichtheid en klantencontact belangrijk in onze organisatie.

Hoe ziet de opleiding eruit? 
Tijdens de opleiding ontwikkel je vaardigheden om allerlei (beroeps)problemen goed en creatief op te lossen. Je oefent dit in verschillende praktijksituaties. Tijdens de opleiding ben je aan het werk bij een JCB Dealer. Een aantal weken per jaar kom je naar de praktijklocatie waar door professionele JCB trainers de trainingen verzorgd worden die horen bij de opleiding.

Praktijktrainingen
Elke training heeft duidelijke leerdoelen met volop ruimte om je eigen vragen/problemen van de werkvloer te bespreken. De trainingen zijn zo ingedeeld dat de inhoud aansluit bij je taken op de werkvloer.

Toelatingseisen en opleidingsniveaus
Na een eerste kennismakingsgesprek bij Stehouwer, volgt een intake met advies bij PTC+ in Ede. Op basis van je vooropleiding kun je een BBL opleiding op niveau 2, 3 & 4 via de JCB Dealer Bedrijfsschool volgen. Om in het eerste jaar van de niveau 2 opleiding te starten, heb je een VMBO-diploma nodig in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs naar HAVO 4 of VWO 4 is ook geldig. Er zijn instroommogelijkheden op de hogere niveaus. Tijdens de intakedag word je getoetst op je technische ontwikkelkansen passend bij jouw vooropleiding (niveau). Dit gebeurt met een praktijkopdracht en een digitale toets.

Vervolgopleidingen
Na je opleiding tot Monteur Mobiele Werktuigen (niveau 2) kun je verder met niveau 3 opleiding tot Allround Monteur Mobiele Werktuigen. Daarna kun je doorstromen naar niveau 4 opleiding tot Technicus Landbouwmechanisatie.

Opleidingsmogelijkheden

Tijdens de opleiding ontwikkel je vaardigheden om (beroeps) problemen goed en creatief op te lossen. Je oefent dit in verschillende praktijksituaties. Naast de praktische trainingen maken ook de de onderdelen als talen, rekenen en jouw persoonlijke ontwikkeling deel uit van de opleiding. Naast acht weken training bij het expertisecentrum Mobiele Techniek van PTC+ heb je een arbeidsovereenkomst bij jouw bedrijf waardoor je een betaalde baan hebt. Professionele JCB-trainers geven de trainingen volgens het concept ‘Learning by doing’, het geleerde kan in de praktijk direct toegepast worden.

UIT WELKE OPLEIDING KAN JE KIEZEN?

Monteur mobiele werktuigen (BBL niveau 2, duur 1,5 tot 2 jaar)

 • Om in het eerste jaar van deze opleiding te starten, heb je een vmbo-diploma (bb, kb, gl of tl) of een overgangsbewijs naar HAVO 4 of VWO 4.
 • Na je studie kun je als Monteur Mobiele Werktuigen aan de slag of doorstromen naar de niveau 3 opleiding
 • Allround Monteur Mobiele Werktuigen.
 • Allround monteur mobiele werktuigen (BBL niveau 3, duur 1,5 tot 2 jaar)
 • Om te starten in deze BBL opleiding niveau 3 heb je een afgeronde MBO opleiding niveau 2 tot Monteur Mobiele Werktuigen nodig. Een vergelijkbaar MBO diploma op niveau 2 of 3 volstaat ook.
 • Daarnaast heb je minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring nodig in de landbouwmechanisatie.
 • Na je studie kun je als Allround Monteur Mobiele Werktuigen aan de slag of verder met de niveau 4 opleiding

Technicus Landbouwmechanisatie.
Technicus landbouwmechanisatie (diagnosetechnicus BBL niveau 4, duur 2 jaar)

 • Om te starten in deze BBL opleiding niveau 4 heb je een afgeronde MBO opleiding niveau 3 tot Allround Monteur Mobiele Werktuigen nodig. Een vergelijkbaar MBO diploma op niveau 3 of 4 volstaat ook. Daarnaast heb je minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring nodig in de landbouwmechanisatie.
 • Na je studie kun je als Technicus Landbouwmechanisatie aan de slag of doorstromen naar een HBO-opleiding
Mail ons hierover Deel met anderen
Nieuw bij STH
Recent nieuws
 • 13 July 2019 om 07:12

  Onlangs afgeleverd, voor meer info contact Wim de Bonte

  12 July 2019 om 18:26

  Hoe vind ik het juiste onderdeel voor mijn machine? Moeite met het vinden van het juiste onderdeel voor uw machine? Wij helpen u graag verder! In deze blog wordt uitgelegd hoe u het gewenste onderdeel/artikel snel en gemakkelijk kan vinden. Het is goed

  11 July 2019 om 10:40

  Afgelopen nacht zijn er helaas weer diverse GPS systemen in de Hoeksche-Waard gestolen. Neem contact met ons op wat u evt. aan voorzorgsmaatregelen kunt nemen.

 • 5 June 2019 om 12:25

  €33.500,- nieuwe GRIMME MATRIX precisiezaaimachine voor bieten. Ontvang per direct offerte: https://sthmachines.nl/product/17552/zaaimachine-bieten/grimme/matrix-1200-actie

  12 April 2019 om 10:57

  Aanvullend, nu ook regio Steenbergen.

 • 10 April 2019 om 14:43

  Kistenkantelaar, uit voorraad leverbaar: https://sthmachines.nl/product/17013/kistenkantelaar/mechatec/kk-3000

  28 March 2019 om 11:52

  Verkocht, GRIMME MatriX: https://sthmachines.nl/product/17221/zaaimachine-bieten/grimme/matrix-1200

 • 20 February 2019 om 06:32

  Topdrukte in Maasdam!

  22 January 2019 om 20:29

  Met Jochem-Suzanne Stander van DFDS Nederland / DFDS Vlaardingen en onze Toppers van Stehouwer een mooi project opgeleverd. Bij het lossen van een schip tijdens sneeuwval, ontstaat er het probleem dat de parkeervak nummers voor de trailers niet meer zicht

  8 November 2018 om 19:59

  BESTEL John Deere olie online, bij STHPARTS! 20% John Deere motorolieactie, geldig t/m morgen (vrijdag 9 nov'18) https://goo.gl/uU4No4 — Products shown: John Deere motorolie.

 • 7 November 2018 om 22:55

  GRIMME ASA-LIFT, ook bij STEHOUWER | STHMACHINES

  7 November 2018 om 17:49

  Verkocht, Lemken Premium Juwel occasion ploeg: goo.gl/3vAKvz